De laatste zeven geven… #40dagengeven

Zondagochtend met zoontje in de auto, volgeladen met croissantjes, sandwichkes en nog allerhande versgoed van slager en groentenwinkel, onderweg naar huis. En zoals het wel meer gebeurt in ons Belgenlandje: gieten dat het regent, zeg! En daar stond langs de weg een eenzame lifter. Ik ben normaal zo niet van de: ik pik eender wat op dat langs straat staat… maar ik had medelijden met die jongeman. Dus gaf ik hem een lift, tot waar ik moest. En dat was al dichterbij huis, zei hij. Hij had wellicht een toffe nacht achter de rug, was volgens mij daardoor zeer spraakzaam. Maar ook heel erg vriendelijk en beleefd. En dan scheidden onze wegen en ging ieder verder met zijn leventje. En ik was blij dat ik door zoiets eenvoudigs te geven, iemand zijn leven iets comfortabeler heb kunnen maken. (#34)

Maandag: Ik maak mezelf lid van BOS+  en stort het lidgeld op hun rekening. Om mijn engagement te tonen. Om mijn betrokkenheid bij de natuur te vergroten. Omdat ik het niet meer kan aanzien, dat er zoveel bomen gekapt worden. (#35)

Dinsdag: Dan geef ik een Mede-twitteraar een troost-haiku als antwoord op zijn droef-haiku. (#36)

Tweettweet

Woensdag: Ik ben dol op mooie kaartensets… ik bedoel geen speelkaarten, maar leuke inspirerende kaarten zoals Boeddhakaartjes, Engelenkaartjes, Vrouwenorakel, Droomkaartjes, Schatgraven naar gouden momenten, enzovoort… Ik gebruik ze bij het dagboekschrijven voor mezelf en in workshops. Ik heb vandaag een prachtige kaartensetje Wijsheidskaarten aan een schoolpoortmama/vriendin gegeven, die ook altijd klaarstaat voor haar kinderen, haar gezin. Mijn wens voor har erbij was dat ze af en toe een kaartje kon trekken, om eventjes stil te staan en tijd voor zichzelf te nemen. Ik hoop oprecht dat ze het mooie kaartjes vind. (#37)

Donderdag: Vandaag schrijf ik een lieve oprechte brief naar een vriendin. (#38)

Vrijdag: Het is de laatste dag in de opleiding levensverhalen. We deelden vijf keer mooie verhalen met elkaar, tips en ideeën. We nemen afscheid, maar niet zonder elkaar uitvoerig te bedanken voor alles, voor de fijne sfeer in de groep, de prachtige verhalen, aanmoedigingen. ik probeer iedereen persoonlijk te spreken en te bedanken. We beloven elkaar via sociale media ea. te blijven volgen. En deze deel ik graag met jullie, al die dames die je helpen om het levensverhaal op papier te zetten, kan je hier vinden (in willekeurige volgorde): Francis Bruekers, Bianca Minckman, Jacqueline Van Zwieteren, Wil De Graaf, Joanna Haaker. Uiteraard waren er meer deelnemers, sommige zijn nog in de weer om een site te maken.   (#39)

Zaterdag maak ik vijf valiesjes klaar. We gaan op vakantie. Een mooi paasgeschenk voor het hele gezin! (#40)

Veertig dagen geven is gedaan. Ik laat alles eens bezinken. En binnenkort deel ik graag met jullie wat het met mij gedaan heeft…

Liefs

Vanessa

ps: we zijn een beetje in paasvakantie-modus, dus ’t kan allemaal wat trager gaan…

 

2 thoughts on “De laatste zeven geven… #40dagengeven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s