Een kamer zonder boeken

Een magere oogst boeken voor de kringloopwinkel, dat leverde een korte snuister-opruim-actie me dit weekend op. Boeken zijn namelijk één van mijn pijnpunten.

Ik kan geen boekenwinkel buitenstappen zonder een boek te kopen. Boeken beloven me nieuwe inzichten. Of mooie verhalen waarmee ik kan lachen of huilen. Of iets nieuws aan te leren. Of ze vervoeren me naar wonderlijke plaatsen waar ik kan wegdromen.

Een kamer zonder boeken is een lichaam zonder ziel.
Cicero

Mijn huis heeft heeeeel veeel ziel. In bijna elke kamer liggen boeken, zelf op het kleinste kamertje. In de living liggen de boeken die ik samen met de kadee’s uitleen van de bib (ahja, want ook daar is er uren leesplezier te vinden). Op een kast naast de keuken mijn favoriete kookboeken. Hier en daar slingeren nog wat boeken rond waar ik of één van mijn spruiten momenteel in aan het lezen zijn. Boven in de traphal staan twee grote boekenkasten. Deze zijn gevuld met kinderboeken en strips. Terwijl ze elk op hun kamer nog een kleiner boekenkastje hebben. Wederom gevuld. En voor ik naar mijn schrijfkamertje trek om U een virtuele “boekentour” te geven, werpen we een blik op zolder. Zes dozen liggen daar nog te wachten om uitgepakt te worden. En je raadt het al: vol boeken en strips.

En het schrijfkamertje. Daar ligt het vol met boeken over mijn favoriete hobby, Creatief dagboekschrijven. Maar ook over spiritualiteit, natuur, ecologie, slow living, eenvoudiger leven, amugurumi’s haken, twee trilogieën Lord of the Rings  van Tolkien (doe ik niet weg!) en Millennium van Stieg Larsson. En dan vergeet ik wellicht nog een boel. En die boel wil ik allemaal opruimen.

En ik geef toe, op mijn lijstje van 100 spullen zeur ik een beetje door mezelf een boekenkast vol boeken te wensen. Maar hey, cut me some slack, één boekenkast vol boeken is voor mij OOK al een serieuze opruimactie. En als die boekenkast een feit is, dan doe ik het volgens het principe: nieuw boek in = oud boek uit!

Maar zover zijn we blijkbaar nog niet.

Er zullen eerst nog vele snuister-opruim-acties moeten volgen.

En vele boekenberichten op de blog…

Verwacht je maar aan leuke leestips, en misschien een weggeefactie: wie kan ik plezier doen met een boek?

Liefs,

Vanessa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s